Erik Stenlund Gästföreläsare

Medlemsmöte tisdagen den 28/11 19:00 (OBS! Nytt datum!)

Erik Stenlund, född i Uppsala 1962, individuell världsmästare i isracing 1984 och 1988 samt lagvärldsmästare för Sverige 1985. Han har också tävlat i Elitserien i Speedway från början av 80-talet, bl.a. korad svensk mästare individuellt 1985. Har kört för Rospiggarna samt sedemera varit förbundskapten i isracing och expertkommentator i speedway på SVT sedan år 2000.

Tisdag 28/11 kl. 19:00 – ca. 20:30 Salagatan 18B. Välkomna!

Ett stort tack till Gunnar Palm!

Referat från senaste medlemsmötet den 27/9

Gunnar har alltid mycket att berätta om sina äventyr på bilrallyn i många länder. Han har varit co-driver och kartläsare tillsammans med många berömdheter som Erik Carlsson “På taket”, Hannu Mikkola, Rauno Aaltonen, Ove Andersson, Erik Söderström och många fler som han berättade om i sitt anförande.

Erik Carlsson och Gunnar Palm vann också Monte Carlo-rallyt 1963 och tillsammans med Hannu Mikkola tog Gunnar hem segern i det 2640 mil långa World Cup London – Mexico-rallyt 1970.

Därtill har Gunnar Palm också haft uppdraget att vara expertkommentator i Formel 1 för Sveriges Television.

Som alltid var Gunnars föreläsning mycket intressant och givande för våra medlemmar som gav honom en rungande applåd när föreläsningen var över.

Besök Nymans Vänner på Kulturnatten!

På lördag 9/9 kl. 14-21 har Nymans Vänner visningar av samlingarna på Salagatan 18 B.
Vi gör gemensam sak med Industriminnesföreningen som finns på samma adress och har visning samtidigt med oss. Dessutom har vi en tillfällig utställning på Upplandsmuséet.

Om du har förhinder just den här dagen, så visar vi våra samlingar nästan varje söndag under vintern kl. 13-16 (dock inte 10/9; dagen efter Kulturnatten).

Medlemsmöten under hösten

Hej alla medlemmar i Nymans Vänner!

Under hösten har vi planerat in två medlemsmöten med gästföreläsningar:

Ons. 27/9 19:00
Föreläsare: Världsklassade kartläsaren Gunnar Palm
Känd från bl.a. segern i Monte Carlo-rallyt 1963 tillsammans med Erik Carlsson ”På taket”.
Co-driver åt Hannu Mikkola, Rauno Aaltonen, Ove Andersson och Erik Söderström m.fl.
Sedermera även expertkommentator i Formel 1 för SVT.

Tis. 28/11 19:00 (OBS! Nytt datum!)
Föreläsare: Tidigare VM-mästaren i Speedway, Erik Stenlund.
Världsmästare i Isracing 1984/1988 samt i Speedway 1984.
Sedermera även förbundskapten i Isracing och expertkommentator i speedway för SVT.

Söndagsöppet på Nymansmuséet!

Vi har öppna visningar av våra samlingar i källaren på Salagatan 18 B i stort sett varje söndag kl. 13-16 fram till början på december; dock inte 10/9. Allt från cyklar och mopeder till motorcyklar och båtmotorer; ja, till och med diskmaskiner har vi hos oss! Ta gärna med några bekanta och så kan ni se lite riktig kulturhistoria till livs. Det går även att boka enskilda visningar för grupper.

Även våra vänner på Industriminnesföreningen i Uppsala har öppet på samma tid och adress, så gärna passa på att besöka båda!

Gunnar Flodén gästföreläsare

På onsdag den 29/3 efter årsmötet får vi besök av Motorskribenten och bokförläggaren Gunnar Flodén som varit verksam inom veteranhobbyn sedan 60-talet. Han har under drygt 25-års tid skrivit en rad böcker och i tidskrifter bl.a. Classic Motor om 2 och 4-hjuliga fordon. Böcker av Gunnar Flodén kommer att finnas till salu plus ett medlemslotteri med massa fina priser. Väl mött på onsdag.

Ett litet urval av några böcker skrivna av och med Gunnar Flodén

Årsmöte 2023

Kallelse till Årsmöte onsdagen den 29 mars 18.30

Nu är det dags för årsmöte. Medlemmarna i Nymans Vänner kallas härmed till ordinarie årsmöte onsdagen den 29 mars 2023 kl. 18.30. Plats: Salagatan 18 B

Vi använder oss av en stor lokal med gott utrymme mellan sittplatserna och så hjälps vi alla åt att hålla avstånd!

Än en gång, Varmt Välkomna!

/Styrelsen för Nymans Vänner