Medlemsmöte 9 november

I senaste medlemsnytt så vart det fel på veckodagen inför medlemsmötet. Det är onsdag den 9 november som gäller. Kl: 19.00 Salagatan 18 A

Alla medlemmar är välkomna!

Till medlemsmötet får besök av Roine Lööf, tävlingsförare för UMCK och internationell motocrossförare under 60 och 70-talet.

Roine Lööf från UMCK på en NV, Uppsala 1956

Väl mött styrelsen.

Lastbil med baklyft sökes!

Hej alla medlemmar!

Vi behöver frakta iväg en större motorcykel och vi vill ha hjälp av någon med en lastbil med baklyft alt. någon som kan låna ut en lastbil med baklyft. Det är aktuellt efter ca 18/10.

Om någon vill ställa upp eller vet om någon som skulle kunna hjälpa till, ring gärna upp Guy på 0768-125612

Tack på förhand! ’

/Styrelsen

NV Rallyt 2022

Äntligen fick vi köra NV Rallyt igen! Strålande väder förutom lite regn i Bälinge. Loppet löpte på utan några incidenter. Två stycken fick dock bryta, en punktering och en fick åka skam-bilen.

Årets segrare av NV Rallyt 2022. Nr: 74 Jerker Nylund från Bålsta med en BMW R25 247 1955.
I Bälinge serverades det Rally Con Carne av våra mästerkockar. Det var mycket uppskattat. Närproducerat kött ifrån Andersson och Tillman
Ett stort tack! till våra sponsorer för bidragen till prisbordet samt maten och till alla  frivilliga funktionärer som gör NV Rallyt till en upplevelse i särklass.

Hämta resultatlistan här

NV-Rallyt 11 juni 2022 Karta

Start och Mål: Bredvid Domarringens skola, Swedenborgsgatan 74
Kaféet öppnar 08.00 för frukostmacka och kaffe.

Förarmöte c:a kl 09.15 och första start 09.30
A-bana mc c:a 90 km (röd). B-bana moped // 98 cc c:a 40 km (blå).

Utmed banan finns det fem frågestationer och vid Bälinge
stannar vi för ett matuppehåll, där det serveras gott från pannan.

Vid matuppehållet finns bensin att tillgå, men bara tvåtakts bränsle.

Efter målgång serveras fika med tilltugg.

Väl mött den 11 Juni / Rallyledningen

Hämta kartan här!

MOPEDUTFLYKT TILL MYGGSTENEN

Årets första mopedutflykt gick till Wiks slott. Lördagen 28 maj är det dags för utflykt nr två till Myggstenen som vi fick ställa in tidigare på grund av dåligt väglag.

Myggstenen är ett av Europas största flyttblock där man klättrar upp på stegar. På toppen som är en stor plan yta kan man avnjuta sin matsäck som var och en får ta med sig själv. Det kostar inget och det behövs ingen anmälan i förväg. Å andra sidan bjuder vi inte på något och det finns ingen service vid eventuella haverier.

Vägen dit går på mindre asfaltvägar med undantag av sista delen som är grusväg. Körtid drygt en timme. Deltagande mopeder bör vara lagliga och försäkrade. Mopeder av alla fabrikat är välkomna. Förare bör helst bära reflexväst. Samling vid Ulva kvarn lördagen den 28 maj kl. 09.45 med avfärd kl. 10.00.

Utflykten leds av mig, Claes-Göran Barrestam ( 072-7417176 ) och min ambition är att fortsätta med utflykter till olika mål under sommaren. Mer aktuell information kan fås på Facebookgruppen som heter ”Nymans vänners mopedutflykter sommaren 2022”

Välkomna!
/ Claes-Göran

Extra Årsmöte 2022

Kallelse till Extra Årsmöte den 18 maj 18.30

Med anledning av att vi söker en ny ordförande som kan ta över efter Guy Hammarling, kallas medlemmarna i Nymans Vänner härmed till extra årsmöte onsdagen den 18 maj 2022 kl. 18.30. Plats Salagatan 18 A

Vi använder oss av en stor lokal med gott utrymme mellan sittplatserna och så hjälps vi alla åt att hålla avstånd!

Varmt Välkomna!

/Styrelsen för Nymans Vänner

Äntligen NV-rally 11/6 2022!

I  år blir NV-Rallyt speciellt. Alla som anmälde sig till NV-Rallyt 2020 (förrförra året alltså) har kvar sina platser. Om man inte längre önskar nyttja sin plats, kontakta Guy Hammarling på tel: 076-812 56 12. Eventuella restplatser kommer att fördelas under våren.

Start och mål bredvid Domarringens skola som vanligt; Swedenborgsgatan 74. Se karta.

Kafét är öppnar 08.00 för deltagare där det serveras
frukostmacka med kaffe samt håller öppet hela dagen där det
serveras hembakat bröd, smörgåsar och annat gott.

Förarmöte c:a kl 09.15 och första start 09.30. A-bana för
MC kör c:a 10 mil, B-bana för Mopeder/98cc kör ungefär
halva sträckan.

Under banan finns det fem frågestationer och ett lunchuppehåll där det serveras något gott från pannan. Vid matuppehållet finns bensin att tillgå för dom som har liten tank, men bara tvåtaktsbränsle. Efter målgången hålls prisutdelning i Domarringens skolas matsal.

Under rallydagen finns att köpa tröjor, kepsar och pins och litteratur om NV:s produkter. Boken Nymans Verkstäder finns att köpa till specialpris.

Så väl mött lördagen den 11 juni!