Kategoriarkiv: Medlemsnytt

Extra Årsmöte 2022

Kallelse till Extra Årsmöte den 18 maj 18.30

Med anledning av att vi söker en ny ordförande som kan ta över efter Guy Hammarling, kallas medlemmarna i Nymans Vänner härmed till extra årsmöte onsdagen den 18 maj 2022 kl. 18.30. Plats Salagatan 18 A

Vi använder oss av en stor lokal med gott utrymme mellan sittplatserna och så hjälps vi alla åt att hålla avstånd!

Varmt Välkomna!

/Styrelsen för Nymans Vänner

Nytt nummer av medlemsnytt!

 

 

 

 

 

 

Ovanstående logga var överskriften på ett nyhetsblad som gav ut en gång i veckan. I bladet fanns referat och uppgifter från idrottsverk-samheten som varit och om kommande evenemang mm.

Vad kunde Nymans erbjuda sina anställda på fritiden?

Idrott utövades redan på VD G.Egrells tid d.v.s. på 1920-talet.På dir. Egrells initiativ startades en handbollsserie som spelades med deltagare av lag från så gott som alla större avdelningar. Jämsides med handbollen utövades också gymnastik.

Bandystaden Uppsala med lag som IF Kamraterna, IK Sirius och IF Vesta m.fl. inspirerade också till att ”Nymännen” startade en serie i bandy.

Vill du läsa mer från medlemsnytt?


   

Nytt nummer av Medlemsnytt!

Bli medlem och få den hem direkt till dig.

Bli Medlem klicka här.

 

Nytt nummer av medlemsnytt

Ovan Nymans affären på Svartbäcksgatan 10 i Uppsala åren 1895-1910. Lokalen kom att övertas av Halle Janemar (allidrottaren) som öppnade en sportaffär. På 50-talet införskaffades en lokal på Svartbäcksgatan 18 vilken användes enbart för utställningar. Som ung grabb gick jag förbi utställnings-lokalen varje gång man hade ärende till stadens centrum. När motorcyklarna visades så var det naturligt att det började klia i fingrarna och till sinnes kom fantasierna om att få köra någon av dessa fina motorcyklar.

 Läs mer bli medlem