Om oss

NYMANS VÄNNERS VERKSAMHET

Föreningen Nymans Vänner bildades den 28 september 1996 och har som huvuduppgift att bevara Nymans historia som Uppsala största industriföretag på 50-talet, samt dess framsynta tekniska och sociala utveckling och inte minst främja intresset för att spara och rusta upp dess produkter som gamla fordon, båtmotorer m.m.

Vem som helst (även företag och organisationer) kan bli medlem i vår förening. Bland våra över 750 medlemmar finns förutom tidigare medarbetare även leverantörer, återförsäljare, brukskonsumenter och nostalgiska samlare.
I kvarteret Noatun (var annars) har föreningen sitt kansli och en arkiv och lagerlokal. I kvarteret finns också ett par utställningar med ”Nymansprodukter” inkl. prissamlingar. Vi anordnar 5 – 6 medlemsmöten varje år, då vi fikar, pratar om det som varit, ger varandra senaste nytt och smider nya framtidsplaner.

Bli medlem!

Medlemsavgiften i Nymans Vänner är fr.o.m. 2017 är 200:- för medlem och för familjemedlem under samma adress 50:-, företag 250:-.

Har Du gått ur föreningen kan du naturligtvis gå med igen genom att betala medlemsavgift (Ange ev. tidigare medlemsnummer)

Fördelar med att bli medlem

Förutom att du stödjer föreningen så får alla medlemmar,  medlemsnytt 4 ggr / år, i Februari, Maj, September och December. Rabatter på litteratur mm. Vi anordnar ett årligt VETERANRALLY (NV-rallyt) i Uppsalatrakten.

Visning av föreningens samlingar

Visningar av utställning sker efter tidsbokning.

E-post: info@nymansuppsala.se

Kontakta Nymans Vänner

Postadress:

Föreningen Nymans Vänner

Salagatan 16A

753 30 Uppsala

E-post: info@nymansuppsala.se

Möteslokaler:

Salagatan 16 A och Väderkvarnsgatan 17 C:3 ingång från gården.

Plusgiro:

4456760-0

Organisationsnummer:

817604-9339

 

 

 

Kommentera

css.php